Ljudska pravaParlamentRaznoSVEUncategorized

Europski parlament zabranio TikTok zbog ugroze kibernetičke sigurnosti

U posljednje vrijeme javlja se sve veća zabrinutost za kibernetičku sigurnost i prikupljanje podataka od strane trećih strana preko društvene platforme TikTok, a postoje i sumnje da se radi o kineskom špijunskom softveru.

Europski parlament je zbog zabrinutosti u vezi s kibernetičkom sigurnošću zabranio korištenje TikTok aplikacije. Poslana je obavijest svim dužnosnicima i zaposlenicima da se TikTok mora deinstalirati sa svih službenih uređaja, te da će pristup toj aplikaciji biti zabranjen. 

TikTok mora se deinstalirati sa svih službenih uređaja, te će pristup toj aplikaciji biti zabranjen. 

“Ova mjera primjenjuje se od danas, 20. ožujka 2023., za korporativne uređaje Parlamenta upisane u aplikaciju Parlamenta za mobilno upravljanje”, naveli su iz DG ITEC-a, te dodali da je od tog datuma web-pristup TikToku putem službene mreže također blokiran.

Nadalje, snažno su preporučili da svi članovi i osoblje, uključujući APA-e, uklone TikTok i sa svojih osobnih uređaja. Najviše ih brine problem zaštite podataka i prikupljanja podataka od strane trećih strana. Najavili su da će nastaviti s praćenjem i pregledom svih prijetnji kibernetičkoj sigurnosti. 

Snažno su preporučili da svi članovi i osoblje, uključujući APA-e, uklone TikTok i sa svojih osobnih uređaja.

Podsjetimo i da su se u sve većoj zabrinutosti za kibernetičku sigurnost pojavile sumnje da se radi o špijunskom softveru kineske vlade, iako za to još nema dokaza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button