ParlamentRaznoSVEVideo

Digitalna imovina može ići u dva smjera – kao alat oslobođenja ili kao alat probljavanja

“Druga verzija je svijet u kojem će centralizirani entiteti kontrolirati što možemo kupiti ili smijemo kupiti. Svijet u kojem će na temelju nepodobnog statusa na društvenim mrežama biti blokiran račun – kripto kavez”

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić u govoru o digitalnoj imovini i digitalnim valutama upozorio je da digitalna imovina može ići u dva smjera – kao alat oslobođenja ili kao alat porobljavanja.

“Možemo živjeti u svijetu gdje će se lako doći do kapitala, gdje će se olakšati financiranje malih i srednjih poduzeća, gdje će se vrijednost lako, instantno i sigurno moći prenijeti s jednog kraja svijeta na drugi” rekao je Sinčić opisavši prvi svijet u kojemu kriptovalute i blockchain garantiraju sigurnost i anonimnost, odnosno slobodu, a potom se okrenuo drugoj budućnosti.

“Druga verzija je svijet u kojem će centralizirani entiteti kontrolirati što možemo kupiti ili smijemo kupiti. Svijet u kojem će na temelju nepodobnog statusa na društvenim mrežama biti blokiran račun – kripto kavez”, istaknuo je Sinčić.

Kazao je kako kripto tržište treba regulirati, ali ne na način na koji će urušiti samu prirodu i ideju kriptovaluta – ideju o slobodi i decentralizaciji. Naglasio je također kako je protiv ukidanja gotovog novca, i kako smatra da je kombinacija digitalnog i fizičkog novca za sad najbolje rješenje.

Pogledajte govor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button