AntikorupcijaHrvatskaOdboriParlamentRaznoSVETemeVideo

Europarlamentarac Sinčić održao govor Bugarima u Sofiji na prosvjedu protiv koruptivne vlasti

Europarlamentarac Sinčić pružio potporu Bugarima u borbi protiv korupcije.

Bugari već mjesecima prosvjeduju protiv svoje vlade i korupcije u državnom vrhu. Govor na tu temu danas im je održao i Ivan Vilibor Sinčić, prvi čovjek Živog zida i europarlamentarni zastupnik.

‘Pozvali su me Bugari da održim govor ispred tisuće građana koji prosvjeduju protiv korumpirane vlasti. Donijet ću iskru njihovog plamena u svoju Hrvatsku. Svima ću reći da i mi možemo kao i oni. Kad moj narod bude spreman na velike stvari, ja ću biti tu’, rekao je europarlamentarac u glavnom gradu Bugarske – Sofiji.’Moja je dužnost boriti se protiv korupcije za svaku državu Europe. I moja je Hrvatska korumpirana. Preuzeli su javna poduzeća, preuzeli su agencije, preuzeli su institucije. Hrvatski politički etablisment je preuzeo sve za sebe i ljudima to donosi siromaštvo’, napisao je Sinčić na svome Facebooku.

Oduševio si Bugare, oduševio si nas ovdje u domovini. Tako bi trebali nastupati Euro Parlamentarci. Ni jedna naša televizija nije objavila ovaj skup, možeš onda mislit, za njih ovo nije interesantno. Nego cijele dane zabavlja narod, Predsjednik, Premijer a mediji i publika uživaju, umjesto da se bave istraživačkim novinarstvom ili da ovakve stvari objavljuju.”

“Strašno, da Vas u Bugarskoj više cijene nego u Hrvatskoj. Biće da su nas bugari i po pameti prešišali, ne samo po ekonomskim pokazateljima.”

“Jedino rješenje za Hrvatsku je Živi zid sa Ivan Vilibor Sinčić na vlasti! Nema druge ni treće opcije”, samo su neki od komentara nakon Sinčićevog posta na Facebooku.

Cijeli Sinčićev govor možete vidjeti ovdje:

Back to top button