Javno zdravljeLjudska pravaParlamentSVEVideo

Odgovor predsjednici Komisije

Učinkovitost je korist. Uz svaku korist postoji i trošak. Koji je trošak?

“Na početku odgovorit ću predsjednici Komisije, Ursuli von der Leyen, koja poziva na raspravu o obaveznom cijepljenju. Odgovor je jednostavan. Ne, ne možete ovaj medicinski proizvod učiniti obaveznim.

Zašto ne možete učiniti ovaj medicinski proizvod obaveznim? Zato što su nam podaci i znanost pokazali da su ovi proizvodi daleko, daleko, vrlo daleko, od onoga što su obećavali.

Ponavljat ću ovo ponovno i ponovno, 25. veljače, ovdje u Bruxellesu, u Europskom parlamentu, bio je odbor na kojemu su bili izvršni direktori velikih farmaceutskih kompanija, od Moderne, AstraZenece, do Pfizera i Novavaxa.

Mi kao zastupnici u Europskom parlamentu imali smo pravo postavljati im pitanja o njihovim zdravstvenim proizvodima, i svi su govorili o ekstremnoj učinkovitosti, 90-95%, svim tim visokim postocima.

Devet mjeseci kasnije, što nam podaci, znanost i statistika pokazuju? Pokazuju nam da je učinkovitost, daleko, daleko niža od obećane. To je korist.

Učinkovitost je korist. Uz svaku korist postoji i trošak. Koji je trošak?

Trošak su nuspojave, naravno. Svaki proizvod ima svoje nuspojave.

Što nam znanost govori o nuspojavama?

Govori nam da ima više prijavljenih nuspojava, štetnih nuspojava, za Covid cjepiva nego sve ostala cjepiva zajedno u zadnjih nekoliko desetljeća.

Imamo proizvode sumnjive kvalitete i upravo zbog toga ih ne možete učiniti obaveznima. Ne možete ih učiniti obaveznima.

Kada govorimo o slobodi, sve više i više osjećam da su naša ustavna prava i naša ljudska prava oteta, i da mi moramo plaćati otkupninu, svakih 6 mjeseci do godinu, da bi dobili naše slobode nazad.

To je neprihvatljivo. Naša prava su neotuđiva, a to znači da nam ih niti jedan oduzimatelj ne smije oduzeti.

Toliko je jednostavno. Ne prihvaćamo ništa manje.”

Ivan Vilibor Sinčić
Back to top button