Javno zdravljeLjudska pravaSVE

Sinčić govorio u rimskom Senatu o boljim rješenjima za liječenje Covida

Održan je International Covid Summit u Rimu

Europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić sudjelovao je na međunarodnom događaju koji se bavi problematikom Covid krize. Događaj nazvan International Covid Summit okupio je liječnike i medicinske znanstvenike iz cijelog svijeta koji će govoriti o lijekovima i protokolima za prevenciju i liječenje Covida. 

Glavna poruka summita bila je ta da postoje mnogo bolja, jednostavnija, sigurnija i jeftinija rješenja od cjepiva. Sinčić je kazao kako mu je drago što su se svjetski stručnjaci uspjeli okupiti i poslati jasnu poruku političarima i javnosti, iako, navodi Sinčić, danas u medijima ne možete dobiti dovoljno prostora, ako se ne slažete sa službenim narativom. 

„Od početka krize upozoravao sam javnost o neregularnostima koji se događaju. U jednu stvar sam siguran – ne možete liječiti nikoga s pristranošću, strahom i kampanjom straha, ali možete dobrim namjerama i dobrom znanošću. Kao ljudi, moramo osigurati da su ljudska prava i prava pacijenata poštovana i zaštićena“, rekao je Sinčić, te dodao da je potrebno da dobra znanost pobijedi jeftinu politiku, ako želimo da se ova kriza završi. 

Krajnje je vrijeme da krenemo koristiti zdrav razum, da kritički sagledamo situaciju i da se svim stanovnicima Hrvatske, Europe i svijeta, osigura pravo odabrati svoju terapiju i pravo na informirani pristanak. 

„Treba nam izbor, a ne prisila! Treba nam sloboda, a ne strah“, zaključio je Sinčić. 

Pogledajte govor: hrvatskienglish

https://hr.internationalcovidsummit.com/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button