Javno zdravljeParlamentPlenarnaSVEVideo

Građanskim otporom protiv maski

Maska je sredstvo segregacije - za zdrave ljude beskorisna i štetna.

“Maska se pretvorila u sredstvo segregacije, prijetnje i ucjene. Tom teroru na kraj se može stati jedino građanskim otporom jer ucjenjivaču što više popuštate on je gori.

Kad se izglasavala covid putovnica što je ono bilo objašnjenje Europske komisije? Bit će to samo pomoćno sredstvo za kretanje, neće biti uvjet. A u što se pretvorilo to pomoćno sredstvo? Pretvorilo se u sredstvo ucjene i prisile. Pretvorilo se u ono na što smo svi mi koji smo glasali protiv te putovnice i upozoravali da će se pretvoriti – u sredstvo segregacije.

Pa tako u Sloveniji sada ne možete u bolnicu ili trgovački centar bez putovnice. U Italiji se sada govori da se neće moći na radno mjesto i u javnom i u privatnom sektoru bez te putovnice. O Francuskoj bolje da i ne pričam.

Što je još sredstvo segregacije? To je maska – za zdrave ljude beskorisna i štetna.

U Hrvatskoj u Krapinskim Toplicama osnovnoškolac Nikola Gaćina koji ne želi nositi masku jer mu ometa normalno funkcioniranje u školi ne može, dakle, slušati nastavu.

Samovoljni ravnatelj iz vladajuće stranke ne dozvoljava mu da uopće uđe u školsku zgradu, a unajmio je i zaštitare.

Djetetu se brani pravo na obrazovanje. Krše mu se ustavna prava. Ovo se sve svodi na ucjenu i prisilu i jedino se građanskim otporom ovome može stati na kraj; jer ucjenjivaču što više popuštate on je gori.”

Ivan Vilibor Sinčić
Back to top button