Hrvatski zeleni pojasKrški pašnjaciParlamentPlenarnaPoljoprivredaVideo

Umjesto Hrvatskog zelenog pojasa, imamo državu bez ljudi i polja bez hrane

Sve je to odraz poljoprivredne politike koju kreiraju uvozni lobiji u Hrvatskoj, koji žele zatrti svaki ozbiljniji oblik poljoprivredne proizvodnje, a naručito mesa i mlijeka tako da nam i dalje mogu prodavati meso upitne kvalitete po dampinškim cijenama u trgovačkim centrima.

Umjesto da kod nas u Hrvatskoj organska poljoprivreda cvjeta recimo na razrušenoj banovini, moram ovdje parafrazirati pismo Udruge “Hrvatski krški pašnjaci” koja najbolje to opisuje. Jedina smo zemlja članica Europske unije koja orkestrirano u medijima kleveće svoje vlastite poljoprivrednike i proizvođače hrane i prema kojima se Ministarstvo odnosi bez imalo razumijevanja.

Sve je to odraz poljoprivredne politike koju kreiraju uvozni lobiji u Hrvatskoj, koji žele zatrti svaki ozbiljniji oblik poljoprivredne proizvodnje, a naručito mesa i mlijeka tako da nam i dalje mogu prodavati meso upitne kvalitete po dampinškim cijenama u trgovačkim centrima. Ni ne čudi činjenica što nam je DZS [Državni zavod za statistiku] prije nekoliko dana objavio da prošli mjesec imamo najmanju proizvodnju mlijeka u povijesti, i da nam je stočarska proizvodnja pred samim izumiranjem. Nije slučajno da nam poljoprivredno zemljište zarasta u korov jer administracija nije u 30 godina uspjela kvalitetno riješiti Zakon koji je mijenjan čak 29 puta.

Jedina smo zemlja članica koja nije uredila tržište, osigurala otkup domaćih proizvoda ni zaštitila domaće proizvođače i koja oporezuje potpore poljoprivrednicima. Nije ni čudno što nam svaki drugi čovjek obolijeva od raka zbog uvozne i jeftine hrane, ali je najbitnije da uvoznici hrane iz godine u godinu i dalje ostvaruju svoje abnormalne profite, koje nemaju nigdje drugdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button