HrvatskaOdboriParlamentPoljoprivredaSVETemeTeren

Posjet OPG-u Kopilović

Lokalni asistent Goran Kajkić obišao je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kopilović u istočnoj Hrvatskoj. Održali su se razgovori o mogućem skorom posjetu europarlamentarnog zastupnika Sinčić tom gospodarstvu.

Niz problema je prisutno kod slavonskih poljoprivrednika. Osim nedostatka slobodne obradive zemlje, jedan od najvećih problema se nalazi u novim mladim generacijama u poljoprivredi jer sela izumiru, mladi iseljavaju u druge zemlje ili se sele u gradove te se postavlja pitanje tko će u budućnosti obrađivati zemlju i proizvoditi hranu. Osnovne poljoprivredne kulture su i dalje prisutne u Slavoniji, no potreban je novi zalet i fokusiranje na nove kulture koji imaju puno veću potražnju na tržištu.

Kao zamjenski člana u Odboru za poljoprivredu i ruralni razvoj (AGRI) unutar Europskog parlamenta Ivan Vilibor Sinčić jasno se zalaže za stavljanje fokusa prema mladim generacijama poljoprivrednika te za samodostatnost država u proizvodnji hrane, a poznato je da je i sam osnovao obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo kao student još 2013. godine. Direktan kontakt s poljoprivrednicima jedini je način na koji se može shvatiti kako poljoprivreda doista funkcionira i kako olakšati poljoprivrednicima njihov život i rad, a ovakvi kontakti važni su i za kvalitetniji rad u Odboru za poljoprivredu i njegovim nadolazećim dokumentima na dnevnom redu sjednica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button