Ljudska pravaParlamentPravosuđeRaznoSudoviSVETeme

Sinčić se pridružio zastupnicima u podršci Julianu Assangeu

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange jedan je od najpoznatijih imena u borbi protiv laži i konstrukcija vladajućih garnitura svijeta, a sada mu zbog toga prijeti još 175 godina zatvora.

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić pridružio se kolegama europarlamentarcima i zastupnicima talijanskog parlamenta u podršci Julianu Assangeu, kojemu prijeti izručenje SAD-u i zatvorska kazna od 175 godina.

Julian Assange novinar je i publicist, te jedan od najpoznatijih svjetskih imena kada govorimo o raskrinkavanju laži i konstrukcija vladajućih garnitura svijeta, u prvom redu SAD-a. Assange je osnovao WikiLeaks na kojemu su objavljeni dokumenti koji nam pokazuju kako se u naizgled demokratskim i naprednim društvima događaju teška kršenja ljudskih prava. Također, objavljeni su i dokumenti koji potvrđuju da su instrumentializirane snage Zapada počinile ratne zločine u pohodu interesnih skupina na svjetsku dominaciju nad energentima.

Nakon što je SAD krenuo u progon i nakon što je izdan europski uhidbeni nalog, Assange se sam predao švedskim vlastima, nakon čega je do danas u zatvoren u različitim institucijama. Od travnja 2019. nalazi se u zatvoru maksimalne sigurnosti u Londonu, odakle ga žele izručiti SAD-u, stoga su zastupnici uputili pismo britanskom ministru unutarnjih poslova u kojem traže da Assangea ne izruče SAD-u.

Cijelo pismo možete pročitati ovdje:

*

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button