AntikorupcijaSVETeme

Novih 240.000 ovrha?

Europarlamentarni zastupnik Ivan Vilibor Sinčić sa aktivistima Živog zida danas je održao konferenciju ispred FINA-e na temu 240.000 ovrha koje FINA danas šalje građanima.

Ivan Vilibor Sinčić:
„Danas je prema građanima odaslan tsunami ovrha koji će građane baciti u nevjerojatno dužničko ropstvo. Brojka od 240.000 do kraja godine će biti daleko veća, a za godinu-dvije očekujemo do 2 milijuna siromašnih Hrvata. Dok HDZ uništava zemlju i živote stotina tisuća ljudi, naš Ovršni zakon koji je odbijen, pružao je rješenje, nadu i spas stotinama tisuća građana.

U isto vrijeme, u doba najveće ekonomske krize koju Hrvatska proživljava, kada deseci tisuća građana ostaju bez posla, premijer nabavlja dva blindirana vozila u vrijednosti od 6 milijuna kuna. Kome to treba?

S druge strane, u Europi kao kontinentu, nikada nije bilo više novaca i većeg bogastva. Ono bi se trebalo preliti na sve građane.

Prema Europskom gospodarskom i socijalnom odboru, na području Europske unije i prije ove krize živjelo je preko 100 milijuna siromašnih građana, a samo u Hrvatskoj je preko 200.000 siromašne djece.

Naš prijedlog rješavanja ovog ekstremnog siromaštva na razini Europe zove se Univerzalni temeljni dohodak. U 21. Stoljeću građani zaslužuju živjeti dostojanstvenim životom.

UTD nije samo ekonomsko pitanje, već i moralno pitanje, ali i najveći civilizacijski doseg 21 stoljeća. Prihod kao UTD bio bi, naravno, izuzet od ovrhe.“

Back to top button