HrvatskaSVE

Hrvatska gubi posljednji stupanj suvereniteta 

Osim što gubitkom kune gubimo i mogućnost korištenja monetarnih alata kojim bi zaštitili građane od eksploatacijske prirode financijskog sustava, gubitak kune također simbolizira potpunu prodaju nacionalnih interesa i predaju teško izborene slobode.

Krajem godine Hrvatska će izgubiti posljednji stupanj suvereniteta kojeg je izborila teškim obrambenim ratom i platila tisućama života. Osam godina trebalo je našim političarima da izdaju ideju o slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj, rat je završio 1995., zahtjev za članstvom u EU predan je 2003., 2013. ulazimo, a 2023. gubimo i zadnji stupanj suvereniteta – našu vlastitu valutu.

© Prawny, Bigstockphoto.com


Osim što gubitkom kune gubimo i mogućnost korištenja monetarnih alata kojim bi zaštitili građane od eksploatacijske prirode financijskog sustava, gubitak kune također simbolizira potpunu prodaju nacionalnih interesa i predaju teško izborene slobode. Neshvatljivo je da je kroz našu modernu povijest u Hrvatskom saboru sjedilo svega nekoliko ljudi koji su zastupali očuvanje kune.

Zbog čega smo se borili ako svoj suverenitet predajemo drugima u ruke?

Da li je stvarno moguće da gotovo svi građani podržavaju uvođenje strane valute nakon što su mnogi izgubili prijatelje i članove obitelji u Domovinskom ratu? Zbog čega smo se borili ako svoj suverenitet predajemo drugima u ruke? Interes stranih financijskih entiteta ne može i nikada neće biti ekvivalentan interesu Republike Hrvatske. Legitimno je imati stav da nam je bolje pod tuđom čizmom, ali onda to tako treba reći, a ne se busati o prsa domoljubljem ili izgovarati riječi poput suverenizam i sloboda. Ne, to se zove sluganstvo.

Sluganstvo ili sloboda, ne postoji treća opcija!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button