AntikorupcijaHrvatskaKrški pašnjaciPoljoprivredaSVE

Sinčić prijavio manipulaciju EU fondovima za ruralni razvoj

U prijavi navedeni su bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i bivša ravnateljica APPRRR Matilda Copić

Europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić podnio je prijavu EPPO-u u kojoj zahtjeva istragu o manipuliranju EU sredstava namijenjenim ruralnom razvoju. Naime, sredstava koja bi preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) trebala završiti kod hrvatskog seljaka, zbog raznih izmjena pravilnika i uredbi od strane bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića zapravo završavaju za protupravno namirenje političkih interesa.

Drugim riječima, radi se o tome da se novac umjesto u hrvatsko selo slio u fiktivne OPG-ove i podobne poljoprivrednike koji bi kasnije dali proviziju političarima koji su im to omogućili. Tim potezima ugroženi su mnogi poljoprivrednici koji stvarno rade i žive od zemlje, čime je napravljen dodatan udar na hrvatsko selo i hrvatsko gospodarstvo.

Posebnu pažnju treba skrenuti na krške pašnjake kojima Hrvatska obiluje, a koje EU želi potaknuti jer je to najbolji način za opstanak ruralnih područja, jer se upravo ovdje dogodila ogromna pljačka kada je kriminalna politika nanjušila da se manipulacijama u procesu dobivanja fondova mogu ukrasti velika sredstava.

Osim gore navedenih, u prijavi se spominju i sljedeće osobe: sadašnji ravnatelj APPRRR Antun Vujić, pomoćnik ravnatelja Mislav Šatović, zaposlenik APPRRR Tihomir Babić, te Karlo Babić.

Više detalja možete naći na samoj prijavi koju stavljamo u prilog:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button