AkcijeHrvatskaSVE

Valentinovo

Ivan Vilibor Sinčić obišao Liku i Gorski kotar.

Povodom Valentinova zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić obilazio je Liku i Gorski kotar. Sa suradnicima je pješice prošao mjesta koja su mnogi političari zaboravili, darivajući cvijeće i prigodne slastice.

Išli su od kuće do kuće, pričali su s građanima, upoznali se s problemima koje ih muče i razgovarali o mogućim rješenjima. Lokalno stanovništvo ruralnih krajeva generalno imaju problem manjka poslova uslijed propadanja industrije, zbog čega su mnogi članovi obitelji osuđeni na migracije u gradove, što dovodi do pada broja stanovništva.

Međutim, unatoč težim životnim uvjetima s kojima su suočeni stanovnici Gorskog kotara i Like, ljudi su nasmijani i vedri. Svi su bili raspoloženi za priču, a poziv a domaćom rakijom češće je trebao biti odbijen, nego prihvaćen, s obzirom na to da je trebalo posjetiti svaku obitelj.

Lika i Gorski kotar slabo su razvijeni dijelovi Hrvatske, ali su puni potencijala. Čist i svjež zrak, čista i zdrava voda, lijepi krajolici, netaknuta priroda, šume, poljoprivredna zemljišta i pašnjaci, to su resursi koji mogu biti iskorišteni za proizvodne i turističke svrhe. Život u trenutno zapuštenim dijelovima Hrvatske u budućnosti bi mogao procvasti uz dobru volju, rad i viziju.

Back to top button