HrvatskaKrški pašnjaciPoljoprivredaSVE

Moramo aktivirati krške pašnjake u Hrvatskoj

Hrvatska birokracija usporava i onemogućava razvoj domaće poljoprivrede i stočarstva, umjesto da poreznim olakšicama potiče proizvodnju. Europskim sredstvima se manipulira i dodjeljuje kumskim i fiktivnim proizvođačima pa se kasnije dijeli novac.

Vlada Republike Hrvatske svojim politikama pogoduje stranom uvozu, a to rezultira osiromašenjem i raseljavanjem ruralnih područja. Umjesto da iskoristimo naše prirodne resurse, podignemo proizvodnju i pozicioniramo naše zdrave proizvode na tržištu, mi uvozimo trećerazredne proizvode stranih korporacija.

Hrvatska birokracija usporava i onemogućava razvoj domaće poljoprivrede i stočarstva, umjesto da poreznim olakšicama potiče proizvodnju. Europskim sredstvima se manipulira i dodjeljuje kumskim i fiktivnim proizvođačima pa se kasnije dijeli novac. Mnogi ljudi, pogotovo mladi, ne vide poljoprivredu kao sredstvo zarade upravo zbog politike Vlade.

Dva milijuna hektara obuhvaćaju krška područja, a Europskoj komisiji prijavljeno je samo sedamdeset tisuća. Povećanje domaće proizvodnje hrane nužno je za revitalizaciju hrvatskog sela, a to se politikom pogodovanja stranim uvoznicima i sabotiranjem domaćih proizvođača.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button