AkcijeHrvatskaSVE

Posjet Šibensko-kninskoj županiji

Zastupnik u Europskom parlamentu, Ivan Vilibor Sinčić, nastavio je sa suradnicima obilaziti mjesta i gradove po Hrvatskoj, darivajući sugrađane poklon paketima punim proizvodima domaćih OPG-ova.

Akcija koja je bila predviđena samo za Božić razdužila se i na razdoblje nakon ulaska u novu 2021. godinu. Razlog tome bile su rigorozne mjere stožera i uvođene propusnica među županijama, što se spriječilo mogućnost putovanja. Čim su mjere popustile, zastupnik Sinčić se sa suradnicima uputio na teren, obilazeći različite krajeve Lijepe Naše.

„Ove godine, kao i proteklih, kontaktirali smo domaće OPG-ove, od njih otkupili proizvode poput voća, raznih džemova, meda i slično, i to podijelili građanima po ulicama naših prekrasnih gradova i na pragovima vrata njihovih domova. Ovim malim znakom pažnje želimo pokazati da smo tu, uvijek bili i da ćemo uvijek biti tu za naše građane“, rekao je predsjednik Živog zida i zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić.

Posjetili su predivne krajeve Šibensko-kninske županije koji danas živi relativno dobro zbog turizma, ali je daleko od razvijenog i uređenog kraja koji iskorištava svoje potencijale. Lokalna asistentica zastupnika Sinčića, Pirovčanka Vlasta Krpetić-Meić, istaknula je kako županija ima potencijal brendirati se i pozicionirati kao meka čistog okoliša i zdravstveno-rehabilitacijskog turizma.


„U neposrednom okolišu imamo pristup čistoj pitkoj vodi, velika poljoprivredna područja i ljekovito blato koje privlači brojne turiste, međutim koje nismo iskoristili kako treba. Europska unija osigurava novac za razvoj upravo ovakvih krajeva iz raznih fondova, ako se organiziramo i usredotočimo na bitne stvari, možemo od našeg kraja stvoriti raj na Zemlji“ rekla je Krpetić-Meić.

Back to top button