HrvatskaJavno zdravljeLjudska pravaSVE

Sinčić podržao prosvjed Inicijative Hipokrat

Europarlamentarac podržao je progonjene liječnike koji svoj posao shvaćaju ozbiljno, a znanost istraživačku i temeljenu na dokazima, a ne dogmatsku.

Zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić podržao je Inicijativu Hipokrat u borbi za slobodno obavljanje liječničke prakse. Inicijativa Hipokrat liječnička je inicijativa koja je nastala uslijed pandemijskog dogmatizma, odnosno suzbijanja svake znanstvene činjenice koja se ne slaže sa službenim narativom. Službeni narativ ne kreiraju liječnici, kreiraju ga političari, stoga je bilo pitanje vremena kada će struka, prava struka, ne propagandna, krenuti u borbu za istinu i ljudsko zdravlje.

Progon liječnika i medicinskih znanstvenika koji propitkuju trenutne mjere i način borbe protiv pandemije za svaku je osudu. Znanost u koju se mora vjerovati, a ne smije propitkivati, nije znanost, to je dogma. Dogmatskim pristupom rješenja ovoga problema nestručni politički instalirani stožeraši predugo su maltretirali ljude, oduzimali ljudska prava i slobodu, a s druge strane neefikasno i nedjelotvorno liječili ljude eksperimentalnim cjepivima farmaceutskih kompanija koje su u prošlosti bile kažnjavane milijunskim kaznama jer su prodavale loše proizvode.

Važno je za naglasiti da prava i djelotvorna rješenja postoje i da nema mjesta strahu, samo moramo dozvoliti liječnicima da rade svoj posao. Sloboda, umrežavanje i međusobno dijeljenje informacija i rezultata ključno je u borbi protiv pandemije. Vrijeme je da znanost pobijedi dogmu, vrijeme je da istina pobijedi propagandu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button