AkcijeHrvatskaSVE

Dan žena

Zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić povodom Dana žena sa suradnicima je obišao Dalmaciju, razgovarajući s građanima, dijeleći cvijeće i slastice.

Dalmacija je trenutno stup na kojem počiva Republika Hrvatska. Najveći priljev novca koji kao država imamo je direktno i indirektno vezan na turizam. Bez turizma Hrvatska bi bankrotirala, međunarodni kreditori bi došli po „svoje“ i brže nego su to zamislili, a građani bi spali na prosjački štap.

Naravno, takvi ekonomski odnosi u nekoj državi ne mogu garantirati sigurnosti ni budućnost. Stoga je osim na turizam fokus potrebno prebaciti na ekološku poljoprivredu, na proizvodnju zelene energije i razvoj softverskih i high-tech rješenja. Turizam treba biti šlag na torti koji će građanima upotpuniti džep, a državi omogućiti sredstva za dodatna ulaganja u razvoj društva.

Od pred-antičkih vremena na prostoru Dalmacije štuje se kult žene, do dan danas za Dalmaciju kažemo Mati Dalmacija. Svoju zemlju kao i svoju majku treba poštovati, voljeti i slušati, da bi nam bolje bilo na Zemlji. Saslušajmo bilo Dalmacije, pogledajmo oko sebe, pogledajmo prirodna bogatstva kojima smo darovani, iskoristimo to što imamo, poštujmo to što imamo. Krenimo iskreno voljeti to što imamo i zajedno možemo napraviti sustav koji će služiti Čovjeku i Zemlji.

Back to top button