PoljoprivredaRaznoSVETeme

Eurozastupnici pokrenuli Savez za medicinsku konoplju

Europarlamentarni zastupnik Ivan Vilibor Sinčić priključio se Savezu za medicinsku konoplju u sklopu kojega će zajedno s ostalim progresivnim kolegama iz Europskog parlamenta pokušati učiniti ovaj lijek dostupan svima koji ga trebaju.

Konoplja je od davnina bila poznata kao vrlo korisna biljka koja se koristila kao lijek, ali i za proizvodnju raznih proizvoda. 30-tih godina proteklog stoljeća, farmaceutske korporacije i vodeće vlade svijeta provodile su prohibiciju i veliku propagandu protiv konoplje, što je rezultiralo time da do danas u velikom broju država svijeta ljudi ne mogu doći do lijeka koji bi im olakšao, pa čak i spasio život.

Naravno, unazad nekoliko godina građani su se počeli buditi i malo po malo konoplja postaje legalno dostupna ljudima koji je trebaju u sve više država. Međutim sustav je neuređen, neujednačen i na različitim mjestima u EU konoplja se različito tretira.

Savez za medicinsku konoplju, čiju glavnu snagu čine zastupnici u Europskom parlamentu, zalaže se za ujednačavanje legislative na razini EU i omogućavanje korištenja medicinske konoplje svima kojima je ona potrebna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button