AntikorupcijaKleptokracijaSVE

Sinčić i Kajkić HDZ-ov kriminal prijavili OLAF-u i EPPO-u

“Do parlamentarnih izbora u Hrvatskoj ima tri godine. U te tri godine, ovdje iz srca Plenkovićeve oaze, rušit ćemo ih jednog po jednog, a dokrajčit ćemo ih 2024. u Hrvatskoj. A oni na koje računa da su njegov štit, postat će njegovi progonitelji.”

Hrvatski europarlamentarac i predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, zajedno sa lokalnim asistentom i gradskim vijećnikom u Vinkovcima Goranom Kajkićem, prijavio je HDZ-ov kriminal europskim instutcijama OLAF-u i EPPO-u.

„Hrvatska je najljepša zemlja, Hrvatska je dom. Ali je 30–godišnjom pljačkom devastirana do temelja. Došlo je vrijeme da se oporba ujedini i da pomete iz Hrvatske, zbog budućnosti svih nas i naše djece, sav kriminal i korupciju, a osobito osuđenu kriminalnu organizaciju zvanu HDZ. Dvije godine smo se bavili istraživanjem, a sada slijede dvije godine razotkrivanja, podnošenja prijava, rada sa europskim institucijama, jer se na hrvatske nažalost, ne može računati”, rekao je Sinčić te dodao da je prvi na redu vinkovački HDZ.

“Neka se ne uvrijede virovitički ili kninski, a osobito glava, svi će doći na red. Zbog sumnje u počinjenje pljačke javnog novca, sa kolegom vijećnikom Goranom Kajkićem, svoje smo dokaze predajemo u OLAF i EPPO. Plenković je mislio da nas se riješio, ali kao bumerang će mu se vratiti sav naš trud i njihov kriminal”, istaknuo je Sinčić.

Prijavljen je projekt izgradnje nadvožnjaka koji treba spojiti centar Grada Vinkovaca s naseljima Borinci i Slavija. Ove jeseni je trebao biti izgrađen, jer tako je izjavama prema medijima obećao gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Prije nekoliko mjeseci bio sam na gradilištu, snimio video i objavio da radovi stoje te su daleko od završetka. Opet sam posjetio gradilište prije nekoliko dana i uočio da je situacija nepromijenjena. S obzirom na to da je projekt izgradnje nadvožnjaka financiran sredstvima iz Europske unije, a vrijednost projekta je preko 79 milijuna kuna, izražavam sumnju u regularnost i u nelegalno i nenamjensko trošenje novca. Ako se sjetimo Bosančićevih projekata poput izgradnje gradske knjižnice i čitaonice ili rekonstrukcije vinkovačkog mosta, jasno je zašto se postavlja pitanje jesu li u pozadini sumnjive radnje”, rekao je Kajkić.

HDZ je osuđena kriminalna organizacija. Bosančić i njegova ekipa tek su prvi od Plenkovićeve skupine koju će prijaviti europskim tužiteljima.

“Do parlamentarnih izbora u Hrvatskoj ima tri godine. U te tri godine, ovdje iz srca Plenkovićeve oaze, rušit ćemo ih jednog po jednog, a dokrajčit ćemo ih 2024. u Hrvatskoj. A oni na koje računa da su njegov štit, postat će njegovi progonitelji”, zaključio je Ivan Vilibor Sinčić.

Gajkić i Sinčić ispred zgrade EPPO-a u Luxemburgu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button