SVETemeTerenVoda za sve

U Europi će se čuti za problem odvodnje u Raši

Europarlamentarni zastupnik Ivan Vilibor Sinčić je sa aktivistima 16. srpnja 2020. godine posjetio kanal u Raši. Sinčić je u Rašu došao na poziv mještana te nakon što je pogledao film o problemu raške odvodnje snimljen na poticaj Inicijative građana ‘Za Rašu’ i ‘Zaštitimo zemlju, vodu i zrak Labinštine’.

Dvadesetak članova Inicijative na čelu s Ivanom Mohorovićem i Mladenom Bastijanićem pokazali su Sinčiću i njegovoj pratnji raški kanal, od brane u gornjoj Raši do ispusta u obuhvatni kanal u donjoj Raši. Građani su ukazali na sramotu i problem da u 21. stoljeću hrvatski gradovi i sela nemaju rješenu odvodnju.

Stanovnici Raše piju zagađenu vodu poradi koje se razboljevaju, a smrad koji se širi radi neprohodnoga kanala u kojem se zaustavljaju fekalije u ljetnim mjesecima zna biti nepodnošljiv.

Sinčić je pozvao narod Labinštine da svi zajedno stvore snažnu koordinaciju i ustraju dok se problem ne riješi, te rekao da će se o tom problemu upozoriti ne samo hrvatske institucije, nego i Europski parlament, Europsku komisiju i Europski odbor za zaštitu okoliša, javno zdravlje i sigurnost hrane.

Back to top button