Iz medijaKulturna baštinaSVE

Sinčić posjetio piramide u Visokom

Europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić posjetio Bosansku dolinu piramida

Zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić s obitelji posjetio je Bosansku dolinu piramida u Visokom. Domaćin mu je bio dr. Semir Osmanagić, direktor Arheološkog parka: Bosanska piramida Sunca, a u sklopu posjete održao je predavanje o situaciji s koronavirusom i mjerama, te klimatskim promjenama.

Sinčić je jedan od dvoje zastupnika u Europskom parlamentu koji su se usudili dignuti glas protiv fašističkih mjera koje se provode diljem Europe i svijeta, dok je dr. Osmanagić od početka priče o pandemiji na strani prava i sloboda, odnosno kontinuirano se protivi suludim restriktivnim mjerama, zabranama i deprivacijom temeljnih ljudskih sloboda.

Naravno, osim predavanja, Sinčić je posjetio i tunele u piramidama, te je naglasio kako je ovo nalazište svjetski važan projekt kojeg treba maksimalno razvijati i promovirati.

„Ovo mi je četvrta posjeta i, kako sam istaknuo prilikom prvog dolaska, ovo je svjetski projekt i svjetska priča. Trebate biti ponosni na sve ovo i uprijeti sve snage da se ovaj projekt razvija u svim komponentama, od turističke, preko znanstvene, istraživačke, pa sve do duhovne“, rekao je Sinčić te dodao da čovjek posjetom piramidama dobije pozitivnu energiju i biva ispunjen osjećajem radosti zbog dobre okoline i dobrog društva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button