Ljudska pravaSVE

Sinčić se sastao sa Johnom Shiptonom, ocem Juliana Assangea

John Shipton aktivno radi na oslobođenju svog sina, pokretača WikiLeaksa

Europarlamentarac i predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić susreo se s Johnom Shiptonom, ocem glavnog čovjeka iza WikiLeaksa, Juliana Assangea. Assange je svjetsku pažnju prikupio prije desetak godina kada su na WikiLeaksu krenuli izlaziti dokumenti u kojima se vidi kršenje zakona, ugrožavanje slobode i vladavine prava, nakon čega biva progonjen od strane SAD-a po cijelom svijetu. Mnogi ga smatraju herojem modernog doba. Danas se nalazi u Londonu, u ekvadorskoj ambasadi, a njegov otac naporno radi na njegovom oslobođenju.

„Susreo sam se sa ocem Juliana Assangea g. Johnom Shiptonom koji je dio svog života proveo i u Hrvatskoj. John je strastveno angažiran oko okupljanja pravne, političke i svake druge potpore za oslobođenje svoga sina, osnivača WikiLeaksa i svjetskog simbola zviždača koji je svojim radom pokazao da su zavjere korumpiranih struktura duboke države – naša stvarnost“, rekao je Sinčić.

Osim toga, naglasio je da g. Shipton jako dobro razumije izvor i pozadinu korona krize. Vrhunac zlouporabe znanosti i medicinske struke dogodio se upravo u njegovoj domovini Australiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button